Zašto bi svi kršćani trebali biti poput Rahele iz Biblije?

Written by on listopad 27, 2018

U Starom zavjetu čitamo priču o Jakovljevoj ženi Raheli i njezinoj očajničkoj želji da ima dijete. Ona više nije mogla podnijeti misao da živi bez poznavanja radosti rađanja, bez iskustva svega onoga što je bilo namijenjeno za nju kao ženu u židovskoj kulturi. Rahelina bol bila je nepodnošljiva.

Međutim upravo Rahela nije samo tugovala i bila očajna skrštenih ruku, ona je toliko snažno vapila Bogu da je rekla ili mi daj dijete ili uzmi moj život. U nastavku priče u Bibliji možemo vidjeti kako je Bog uslišio njezine molitve i na kraju je postala majka. Bog je čuo njezin vapaj i vidio čežnju njezinog srca. Kakva je bila Rahela takvi bismo trebali biti i mi kad su u pitanju duhovna djeca donosno nespašeni ljudi kojima trebamo svjedočiti.

Dovođenje nove osobe Kristu vrlo je slično rađanju i svi kršćani trebali bi imati upravo tu čežnju u svom srcu. Duh Sveti u našem srcu stvara želju za novim životom u Kristu te počinjemo moliti za nove osobe. Čeznemo vidjeti rođen nov život u kraljevstvu Božjem i to bi trebala biti sasvim normalna želja svakog nanovo rođenog kršćanina.

Kad bi svi kršćani imali u svom srcu toliku želju za dovođenjem nove osobe u kraljevstvo  Božje, ono bi zasigurno bilo puno puno veće. Mnogi prijatelji i poznanici pa čak i bliske osobe koje smo poznavali, a koje više nisu s nama zasigurno ne bi tek tako pošli u propast. S druge strane Bog nas drži odgovornima za širenje kraljevstva jer nam je dao zapovijed da idemo i da činimo ljude učenicima njegovim, a ne da budemo sebični.

Pročitaj još: Kako Bog gleda na razvod braka?

Kamo god idem, susrećem kršćane koji nikada nisu iskusili radost dovođenja duše Kristu. Dolaze k meni po savjet, obično spuštenih očiju od stida. Kažem im da se ne stide te činjenice, nego da budu uzbuđeni jer Duh Sveti osvjedočuje njihovo srce. “Prvi korak u dijeljenju naše vjere je razvijanje žarke želje da se to čini”, kažem im. Možemo računati da Duh Sveti raspiruje tu očajničku želju u nama, jer to je točno ono što on želi.

Autor: Nicky Cruz, međunarodno poznati evanđelist i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz života nasilja i zločina nakon što je susreo Davida Wilkersona u gradu New Yorku 1958. godine. Priča o njegovu dramatičnom obraćenju najprije je ispričana u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj poznatoj knjizi Trči mali trči.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *