Evo kako zaustaviti djelovanje Sotone u vašem životu.

Written by on listopad 24, 2018

Jedna od velikih tragedija kršćanstva ove generacije i jedna od najvećih Božjih žalosti jest ta da toliko kršćana zapravo nije sretno. Oni na sebe stavljaju masku – pjevaju, plješću, smiješe se i slave,  ali  ispod iste te površine nalazi se nezadovoljstvo i depresija.

Takvi kršćani jedno su  vrijeme vrući, a onda iznenada hladni. Ne mogu se nositi sa strahom, a depresija ih tlači poput parnog valjka. Jedan tjedan su visoko, sljedeći nisko. Vrlo često i njihov brak je takav. Jednoga dana sve je dobro dok su drugi dan u ratnim odnosima sa svojim partnerom.

Vjernici uhvaćeni u takav ciklus gore-dolje trebali bi obratiti pozornost na Pavlove riječi Timoteju. On je poticao ovoga mladog čovjeka da pomogne drugima tako da započnu zdravo razmišljati te da “umaknu iz mreže đavla koji ih žive drži u ropstvu da vrše njegovu volju” (2 Tim 2,26) ili, kao što kaže drugi prijevod: “… koji ih je uhvatio na svoju volju.” Ovo savršeno opisuje mnoge vjernike s obzirom da su mu dali pristup, sotona ulazi u njihov život i izlazi iz njega na svoju volju. Oni ne koriste vlast kako bi zaustavili đavla na vratima svoga srca i on se, držeći ih, šepiri. “Nemaš u sebi nikakve Kristove sile da me zaustaviš”, kaže Sotona. “Moj si rob i činit ću kako želim.”

Pročitaj: Tko je čovjek po kojega je Bog osobno poslao kočiju?

No brate ili sestro ako ovo čitaš i prepoznaješ se u ovome moraš znati jedu stvar. To nije Božja volja za tvoj život, a najbolji način da zaustaviš djelovanje đavla u svom životu jest da počneš živjeti u svetosti i svijetlu. Onda kad priznajemo svoje grijehe Gospodinu te se pokajemo za njih, ali i kad bježimo od grijeha i čuvamo se u svetosti Sotona nema pravo ulaziti u naš život i raditi što hoće. Kad smo u pokajanju od grijeha i u svetosti mi smo pod zaštitom.

Isus nije umro da nastavite živjeti pod vlašću Sotone nakon što ste svoje srce dali njemu. Budite pažljivi da ne upadnete u tu zamku! Umjesto toga čvrsto hodajte s Bogom i tražite njegova obećanja i On će ispuniti vaše srce istinskom i trajnom radosti.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *