Biblija zna: Zašto nas je Bog uopće stvorio?

Written by on listopad 28, 2018

Kratak odgovor na pitanje „zašto nas je Bog stvorio“ glasi jer je tako htio ili možda točnije jer nas je želio.

U Otkrivenju 4:11 kaže piše

„Dostojan si, naš Gospodine i naš Bože, da primiš slavu čast i moć, jer ti si stvorio sve: sve tvojoj volji duguje postojanje i stvaranje.

To što je čovječanstvo bilo stvoreno za Božje zadovoljstvo ne znači da je bilo stvoreno kako bi ga zabavljalo ili mu pružilo razbibrigu. Bog je kreativno biće i zadovoljstvo mu je stvarati. Bog je osobno Biće i zadovoljstvo mu je imati druge osobe s kojima može imati blizak odnos. Moramo znati kako Bog sve stvara iz ljubavi pa je tako i s nama ljudima.

Budući da su stvoreni na Božju sliku to znači da smo po karakteru kao On težimo za drugim ljudima, za društvom, ljubavi i prijateljstvom. Ljudska bića mogu znati Boga i stoga ga voljeti, štovati, služiti i imati zajedništvo s njim. Bog nije stvorio ljude zato što ih je trebao. Kao Bog, njemu ništa ne treba.

Također, Bog nije stvorio bića sebi jednaka. Logično, to nije mogao učiniti. Kada bi Bog stvorio drugo biće jednake sile, inteligencije i savršenstva onda bi On prestao biti jedini istinski Bog iz jednostavnog razloga što bi postojala dva boga—a to bi bilo nemoguće. „Jahve [je] pravi Bog i… nema drugoga uz njega“ (Pnz 4:35).

Bog nas je stvorio jer mu je to pričinilo zadovoljstvo, te kako bismo mi, njegova stvorenja, imali zadovoljstvo poznavati Njega i uživati u zajeništvu s Njim.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *