Biblija zna: Što se zapravo događa s čovjekom nakon smrti?

Written by on listopad 25, 2018

Smrt je jedna od najvećih misterija s kojom se čovjek susreće i često je tema vjerskih pa čak i znanstvenih rasprava. Čovjek stalno pokušava pronaći konkretan odgovor na pitanje što se zapravo događa onda kad naše tijelo prestane funkcionirati i kad nastupi smrt.

Ipak, ako ste kršćanin i proučavate Božju riječ – Bibliju, odgovor na pitanje što se događa nakon smrti bit će vam puno jasniji jer je upravo u Bibliji Bog otkrio što se događa s čovjekom kad završi njegov ovozemaljski život. Biblija nam kaže da osoba nakon trenutka smrti odlazi na nebo ili u Pakao, ovisno o tome je li za svog života prihvatila Krista kao svoga Spasitelja. Za vjernike, život poslije smrti znači biti izvan tijela, ali i biti zajedno s našim Gospodinom i stvoriteljem (2. Korinćanima 5,6-8, Filipljanima 1,23). Za nevjernike, život poslije smrti znači vječnu kaznu u Paklu (Luka 16,22-23).

Pročitaj još: Idu li naši kućni ljubimci u nebo nakon što umru?

U knjizi Otkrivenja 20,11-15 opisuje sve one u Paklu koji su bačeni u ognjeno jezero dok se u istoj knjizi Otkrivenja21-22 opisuje se Novo nebo i Nova zemlja. Stoga se čini da do finalnog uskrsnuća, nakon smrti osoba prebiva u »privremenom« Nebu ili Paklu. Vječna sudbina osobe neće se promijeniti, ali će se promijeniti točna »lokacija« njene vječne sudbine. To je finalno, vječno odredište svih ljudi – ovisno o tome je li se osoba pouzdala u Isusa Krista za spasenje od svojih grijeha.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *